Republica Moldova a fost inclusă în top 10 destinații pentru turismul vinicol și gastronomic în anul 2020. Potrivit winerist.com, țara noastră cucerește turișii prin frumusețea naturii, bucate tradiționale și vin incredibil, dar și prin ospitalitate. 

„Această națiune mică, dar perfect formată, pe care o găsește între România și Ucraina, reprezintă un amestec de peisaj bucolic, arhitectură magnifică, istorie fascinantă și farmec rural. Moldova este țara cu una din cele mai vechi și fascinante culturi viticole din Europa, aici găsești cel mai mare beci subteran din lume și peste 150 de producători de vin. Frumusețea naturală intactă a Moldovei, mâncarea și vinul local incredibil, alături de ospitalitatea inedită face ca orice vizitator să se simtă membru al acestei familii. Nu în zadar „Fii oaspetele nostru” a devenit sloganul turistic al țării”, se arată în clasamentul winerist.

În topul winerist se mai regăsesc Anglia, Santa Barbara, Franciacorta din Italia, Yarra Valley din Australia, Sicilia, Alentejo, dar și Elveția.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!