/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ștefan Petrache va fi depus mâine la Catedrala Sf. Teodora de la Sihla

missing
14 ianuarie 2020, ora 16:45

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului interpret Ștefan Petrache va fi depus mâine la Catedrala Sf. Teodora de la Sihla. Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu marelui artist pot veni la biserică începând cu ora 17:00.

Joi, Ștefan Petrache va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Amintim că Ștefan Petrache a murit aseară. Anunțul trist a fost făcut de fiica artistului, Ștefania Petrache.

Artistul emerit al R. Moldova avea 70 de ani. Ștefan Petrache s-a născut la data de 8 mai 1949 în raionul Nisporeni.

Acesta a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988–1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău.

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vinAdevăruriȘi dacă ramuri bat în geamÎn augustChemarea casei părintești.

Din 2009, Ștefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. Boala și stresul au provocat o forma gravă de neurodermită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram