Un tânăr de 20 de ani din raionul Edineț a fost reținut de polițiști pentru comiterea unui jaf stradal. Incidentul s-a produs pe 18 decembrie 2019 în sectorul Centru al capitalei, la intersecția străzilor Tighina și Mitropolitul Varlaam. 

Polițiștii au fost alertați de către un tânăr de 21 de ani. El a spus că un individ l-a jefuit de telefonul mobil. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă, spun polițiștii.

În urma documentării, forțele de ordine au stabilit că victima cu suspectul erau cunoscuți. Ulterior, între ei s-a iscat o ceartă și suspectul i-a sustras telefonul mobil de model ,,Nokia” din mână. După aceasta el a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul a fost estimat de victimă la 1 500 lei.

Suspectul a fost reținut și escortat pentru audieri la Inspectoratul de Poliție a sectorului Centru. El și-a recunoscut vinovăția și a spus că telefonul sustras l-a vândut. Reținutul era fără loc permanent de trai în capitală.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Bănuitul este cercetat penal pentru ,,Jaf”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la cinci la șapte ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!