Un tânăr de 22 de ani din capitală a fost reținut ieri de polițiști în sectorul Râșcani al capitalei pentru că vindea droguri prin intermediul aplicației „Telegram”. Acum tânărul riscă închisoare de la șapte la 15 ani. 

Individul a fost reținut în flagrant în timp ce punea pachețelele cu droguri, învelite cu bandă adezivă, în ascunzișuri pentru potențiali cumpărători. La fața locului a fost solicitată grupa operativă, informează Poliția capitalei.

În urma cercetării, forțele de ordine au ridicat: opt pachețele cu praf alb cristalizat dintre care patru pachețele a câte un gram și patru pachețele a câte 0,5 grame, cinci pastile extasy si trei timbre LSD cu efect psihotrop. Toate substanțele depistate au fost ridicate, sigilate și îndreptate la CTC-EJ, pentru a fi supuse expertizării.

Tânărul a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta a recunoscut că prin intermediul aplicației ,,Telegram”, comercializa drogurile, iar când primea confirmare că acestea au fost achitate le plasa în ascunzișuri, după care informa cumpărătorii. În cazul în care îi reușea comercializarea drogurilor era să obțină un profit în sumă de circa 20 de mii de lei.

Tânărul este cercetat penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, prin aplicația ,,Telegram”. Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate în comercializarea drogurilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!