/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon a avut zeci de vacanțe pe care le-a anunțat public și altele „secrete”. S-a cazat și într-o vilă în care o noapte costă 20 de mii de euro 

16 ianuarie 2020, ora 14:12

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme. „Ziarul de Gardă” scrie că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

Pe 11 ianuarie 2010, Igor Dodon, pe atunci deputat al Partidului Comuniștilor, a fost la schi în munții Austriei. Iar la scurt timp după vacanța cu zăpadă, familia sa a plecat în Maldive, o destinație exotică, locul preferat al europenilor care vor să facă plajă pe timp de iarnă.

Costul unei vacanțe de 7 zile pentru două persoane în Maldive începe de la 4-5 mii de euro. Dar hotelul în care a fost cazată familia Dodon e amplasat chiar în apele oceanului Indian, are ieșire directă la apă, iar accesul în interior e facilitat de angajați cu ajutorul unui ATV special. Resortul se numește Adaaran Select Hudhuranfushi, Ocean Villa.

În 2020, o noapte de cazare în el depășește suma de 10 mii de lei pentru o familie, fără taxe adiționale și fără transport.

În ianuarie 2011, familia Dodon s-a odihnit pe insulele Seychelles, alt paradis din Oceanul Indian. Agențiile de turism scriu că destinația este „paradisul celebrităților, al celor care vin în luna de miere și al celor cu posibilități financiare deosebite”.

În ianuarie 2020, o cameră dublă în acest hotel costă aproximativ 8 mii de lei pentru o noapte, dar un sejur întreg, cu zbor din Chișinău, depășește suma de 5 mii de euro. În dependență de serviciile incluse și de camera selectată, o asemenea vacanță putea costa, în 2011, chiar și 10 mii de euro la cursul valutar de atunci.

La întoarcerea din Seychelles, familia Dodon a trecut prin Dubai, o altă destinație exclusivistă, unde a stat aproximativ două zile, fiind cazată în inima Dubaiului, în „Address Hotel”. O noapte de cazare aici costă acum aproximativ 5 mii de lei.

Vilă în Halkidiki unde o noapte de cazare costă 20 de mii de euro

În perioada 2011—2020, Igor Dodon, însoțit de membrii familiei sale, au beneficiat și anunțat public nu mai puțin de 20 de vacanțe, unele dintre ele fiind în stațiuni sau hoteluri de lux. În 2018, familia președintelui a fost cazată în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din peninsula greacă Halkidiki: „Pomegranate Wellness Spa Hotel”. Acesta aparține familiei procurorului general al Rusiei, așa cum constata, într-o investigație din 2015, politicianul rus de opoziție Alexey Navalnîi. De fapt, președintele ar fi fost cazat într-o vilă de lux amplasată pe teritoriul hotelului, în care doar o noapte de cazare poate costa chiar și 20 de mii de euro.

Solicitați să ofere comentarii la subiect, reprezentanții Președinției au declarat că vacanțele au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială sau au fost achitate de rude și prieteni apropiați.

Dacă deschideți paginile de Facebook sau Instagram ale multor familii de moldoveni, inclusiv ale politicienilor din R. Moldova, o sa găsiți ușor multe „probe”, cum le denumiți dvs, că anual merg în vacanțe cu familiile, spre destinații mai apropiate sau mai îndepărtate. Chiar dacă se face o referire la un înalt funcționar public, dreptul său la viața privată nu poate fi încălcat prin insinuări manipulatoare și utilizarea unor informații false, cum ar fi prezentarea unor tarife de pe diferite site-uri, pe care acesta nu le-a achitat în realitate.

 Familia președintelui R. Moldova a avut vacante nu doar în ultimii 10 ani, dar chiar în ultimii 20. O parte din aceste vacanțe au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială, iar altele nu au presupus costuri pentru că s-au desfășurat la invitația unor rude sau prieteni apropiați, care și-au asumat chestiunile logistice”, a comentat Președinția.

Citiți mai multe detalii în „Ziarul de Gardă” despre vacanțele pe care le-a avut Dodon în Italia, Croația, Elveția, Cipru, Cehia, Turcia sau Rusia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram