Război în Ucraina, ziua 339: Lupte grele și tancuri de cauciuc. Stephen King: "Rusia, opriți războiul! Putin trebuie să plece"

Interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană este temporară. Flenchea spune ce scop se urmărește

17 ianuarie 2020, ora 16:49

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, dă asigurări că interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană de a traversa frontiera este temporară. Anunțul a fost făcut după ce pretinsele autorități de la Tiraspol au spus că vor răspunde cu aceeași monedă și vor interzice în aproximativ o săptămână accesul vehiculelor înregistrate în dreapta Nistrului. 

„Dragilor, va mulțumesc pentru susținerea inițiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale. Rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm”, a scris Alexandru Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Viceprim-ministrul a declarat că la moment se fac analize și ajustări pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație.

Amintim că șeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile de ultima vreme dintre Chișinău și Tiraspol. Mediatorul OSCE în procesul de reglementare transnistreană este de părere că recentele evoluții pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram