/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

DOLIU! Ziaristul Ion Țîbuleac a murit pe patul de spital

missing
18 ianuarie 2020, ora 15:29

Ziaristul Ion Țîbuleac, tatăl scriitoarei Tatiana Țîbuleac, s-a stins din viață joi. Acesta avea 79 de ani și s-a stins în urma unui atac de cord, la spitalul „Sfânta Treime” din capitală. 

Soția reputatului ziarist, Vera Țîbuleac, a confirmat informația pentru Moldpres. Pe o rețea de socializare, Tatiana Țîbuleac a menționat următoarea frază a tatălui său: ”Nu mă tem de moarte, ea să se teamă de mine”.

Foto: protv.md

Ion Țîbuleac s-a născut la 14 iunie 1940 în satul Larga, raionul Briceni. A studiat la Universitatea din Cernăuți, iar apoi s-a transferat la Facultatea de Filologie, secția ziaristică a Universității de Stat din Moldova, pe care a absolvit-o cu succes. A lucrat la publicațiile ”Cultura”, ”Învățământul Public (în prezent – revista ”Făclia”), ”Femeia Moldovei”, ”Pomicultura și Viticultura Moldovei” ș.a. A tradus din creația unor scriitori din limbile rusă și ucraineană.

Ion Țîbuleac va fi înmormântat luni, 20 ianuarie, la Cimitirul ”Sfântul Lazăr” din capitală”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram