/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Patru companii cer în instanţă înlăturarea lui Mark Zuckerberg de la conducerea Facebook

missing
19 ianuarie 2020, ora 07:50

Patru companii din statul american California au dat în judecată compania Facebook pentru comportament necompetitiv, susţinând că a revocat accesul la rețeaua socială al dezvoltatorilor de software astfel încât să le reducă şansele de succes.

Potrivit petenţilor „Facebook este una dintre cele mai mari monopoluri ilegale văzute vreodată în Statele Unite”, scopul procesului intentat de ele fiind de a stopa “cea mai ruşinoasă şi intenţionat anticoncurențială schemă a generaţiei”.

Ei au cerut instanţei să-l forţeze pe Mark Zuckerberg să renunţe la controlul companiei Facebook şi au cerut şi daune, potrivit b1.ro. În plus, ei doresc şi ca Facebook să fie forţat să vândă Instagram şi WhatsApp, în caz contrar compania având, pe parcursul următoarelor decenii, oportunitatea de “a-şi consolida puterea pe piaţa globală, ducând la închidere prematură a competiţiei din pieţele relevante”.

„Face este o ameninţare existenţială şi deşi ar fi putut răspunde prin competiţie bazată pe merit, a preferat în schimb să-şi folosească puterea să-şi elimine în mod intenţionat competiţia”, a declarat unul dintre avocaţii petenţilor.

În replică, compania Facebook a negat acuzaţiile, precizând că: Operăm într-un mediu competitiv în care oamenii şi firmele de marketing au multe opţiuni. În mediul actual, în care avocaţii de  drept penal văd oportunităţi financiare, acuzaţii ca aceasta nu sunt de neaşteptat, dar sunt fără fond”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram