Parlamentul a prezentat planul de achiziții pentru anul 2020 în care au fost trecute toate cheltuielile, printre care cele pentru servicii comunale, mentenanța echipamentelor electrice, cheltuielile pentru deservirea delegațiilor străine, confecționarea suvenirurilor și materialelor promoționale sau bilete de avion pentru deplasările angajaților în afara țării.

Recent, planul a fost completat. Parlamentul a anunțat că intenționează să cumpere 110 tablete pentru deputați, fiind prevăzute în acest sens 2,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi achiziționate 10 tastaturi atașabile pentru tablete. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitație este 7 februarie.

Potrivit specificațiilor tehnice din documentele înaintate la licitație, tabletele deputaților vor fi performante cu  ecrane 10”-13” min, Full HD (1920×1080), sistem de operare Windows 10 Pro, procesor minimum a 8-a generație Intel® Core ™ i5 și un spațiu de stocare de 128 GB.

Potrivit planului de achiziții a Parlamentului, cei mai mulți bani în anul curent vor fi cheltuiți pentru reconstrucția și supravegherea tehnică a clădirii din str. Sfatul Țării 37  –  6,6 milioane lei. Licitația pentru desemnarea companiei care se va ocupa de reparații va fi desfășurată în luna martie.

Alte trei milioane de lei sunt prevăzute pentru achitarea energiei electrice, două milioane pentru gaz, 333 mii pentru servicii de apă și canalizare. Câteva sute de mii de lei vor fi cheltuite pentru servicii de telefonie fixă și mobilă și internet.

Pentru combustibil și uleiuri sunt planificate 1,6 mil lei, iar 666 mii pentru reparația mașinilor din garajul Parlamentului. Paza Legislativului va costa 316 mii lei, iar supravegherea parcării auto – 180 mii lei.

Pentru procurarea biletelor avia pentru deplasările angajaților Parlamentului sunt planificate 1,3 milioane lei. Deservirea delegațiilor oficiale ne va costa 375 mii lei, iar cazarea invitaților străini – 216 mii lei. De asemenea, Parlamentul planifică să cumpere suvenire pentru oaspeți în sumă de 154 mii lei.

Prin contracte de valoare mică urmează a fi cumpărate draperii și jaluzele în sumă de 36 mii lei, mobilă de 75 mii lei și frigidere de 1,1 mil lei.

Alte 125 de mii de lei sunt prevăzute pentru flori și compoziții floristice, iar 50 de mii de lei pentru ceai, cafea și frișcă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!