/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Interdicția impusă mașinilor din regiunea transnistreană, suspendată. Anunțul făcut de premier

missing
20 ianuarie 2020, ora 12:07

Interdicția impusă săptămâna trecută la traversarea frontierei de către automobilele înmatriculate în stânga Nistrului a fost suspendată astăzi, anunță Biroul de Reintegrare.

„Informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe „neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene. Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public”, se arată într-un comunicat remis Biroul de Reintegrare.

În același context, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că autoritățile ucrainene vor interzice de la 1 aprilie mașinile cu numere transnistrene.

Ion Chicu a negat că autoritățile de la Chișinău ar fi renunțat după decizia așa-numitor autorități de la Tiraspol, care au anunțat că vor interzice circulația mașinilor înmatriculate în R. Moldova.

Chișinăul nu a cedat și cuvinte de genul „șantaj” noi nu folosim. Chișinăul a oferit posibilitatea locuitorilor noștri din Transnistria de a-și înregistra automobilele cu numere neutre ca să poată accede în țările terțe. O parte nu au făcut acest lucru.  Am fost notificați de colegii noștri din Ucraina că de la 1 aprilie nu vor mai admite mașini cu numere transnistrene vechi,. Respectiv, colegii noștri au făcut un proces de testare. Ce va fi după 1 aprilie o să vedem”, a declarat Ion Chicu după ședința din această dimineață de la Președinție.

Anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că interdicția este temporară și a fost impusă pentru a stabili câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre.

Interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană este temporară. Flenchea spune ce scop se urmărește

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram