Interdicția impusă săptămâna trecută la traversarea frontierei de către automobilele înmatriculate în stânga Nistrului a fost suspendată astăzi, anunță Biroul de Reintegrare.

„Informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe „neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene. Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public”, se arată într-un comunicat remis Biroul de Reintegrare.

În același context, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că autoritățile ucrainene vor interzice de la 1 aprilie mașinile cu numere transnistrene.

Ion Chicu a negat că autoritățile de la Chișinău ar fi renunțat după decizia așa-numitor autorități de la Tiraspol, care au anunțat că vor interzice circulația mașinilor înmatriculate în R. Moldova.

Chișinăul nu a cedat și cuvinte de genul „șantaj” noi nu folosim. Chișinăul a oferit posibilitatea locuitorilor noștri din Transnistria de a-și înregistra automobilele cu numere neutre ca să poată accede în țările terțe. O parte nu au făcut acest lucru.  Am fost notificați de colegii noștri din Ucraina că de la 1 aprilie nu vor mai admite mașini cu numere transnistrene vechi,. Respectiv, colegii noștri au făcut un proces de testare. Ce va fi după 1 aprilie o să vedem”, a declarat Ion Chicu după ședința din această dimineață de la Președinție.

Anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că interdicția este temporară și a fost impusă pentru a stabili câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre.

Interdicția impusă automobilelor din regiunea transnistreană este temporară. Flenchea spune ce scop se urmărește

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!