Pe numele Adrianei Bețișor și a lui Andrei Băeșu, doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat, spune avocatul Ion Crețu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Din spusele avocatului, Bețișor și Băeșu sunt cercetați penal în urma unei plângeri la Procuratură, depusă de către el și alți colegi de-ai săi avocați.

Potrivit lui Crețu, prima plângere în privința celor doi procurori a fost depusă pe numele fostului procuror general interimar Dumitru Robu, pe data de 13 noiembrie 2019. Aceasta însă a fost transmisă de la Procuratura Generală la Procuratura Anticorupție, apoi de la Procuratura Anticorupție înapoi la Procuratura Generală, iar ulterior, la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, fără a fi pornită vreo investigație timp de aproape o lună.

În luna decembrie, din spusele avocatului, când la conducerea Procuraturii Generale a venit Alexandru Stoianoglo, deja în adresa acestuia a fost depusă o altă plângere, în care avocații l-au sesizat pe noul procuror general că nu se întreprinde nicio acțiune în privința plângerii precedente, iar ulterior, a fost pornit și dosarul penal.

Ion Crețu susține că în plângerea pe care au depus-o la Procuratură aceștia arată cum cei doi procurori ar fi falsificat și ascuns anumite probe din dosarele legate de așa-zisul „furt al miliardului”.

UPDATE: Confirmat! Dosar penal pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare. Sunt vizați mai mulți procurori

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!