/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Avocatul Ion Crețu: Pe numele Adrianei Bețițor și a lui Andrei Băeșu, procurori care au investigat frauda bancară, există un dosar penal

22 ianuarie 2020, ora 22:35

Pe numele Adrianei Bețișor și a lui Andrei Băeșu, doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat, spune avocatul Ion Crețu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Din spusele avocatului, Bețișor și Băeșu sunt cercetați penal în urma unei plângeri la Procuratură, depusă de către el și alți colegi de-ai săi avocați.

Potrivit lui Crețu, prima plângere în privința celor doi procurori a fost depusă pe numele fostului procuror general interimar Dumitru Robu, pe data de 13 noiembrie 2019. Aceasta însă a fost transmisă de la Procuratura Generală la Procuratura Anticorupție, apoi de la Procuratura Anticorupție înapoi la Procuratura Generală, iar ulterior, la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, fără a fi pornită vreo investigație timp de aproape o lună.

În luna decembrie, din spusele avocatului, când la conducerea Procuraturii Generale a venit Alexandru Stoianoglo, deja în adresa acestuia a fost depusă o altă plângere, în care avocații l-au sesizat pe noul procuror general că nu se întreprinde nicio acțiune în privința plângerii precedente, iar ulterior, a fost pornit și dosarul penal.

Ion Crețu susține că în plângerea pe care au depus-o la Procuratură aceștia arată cum cei doi procurori ar fi falsificat și ascuns anumite probe din dosarele legate de așa-zisul „furt al miliardului”.

UPDATE: Confirmat! Dosar penal pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare. Sunt vizați mai mulți procurori

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram