/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Agricultorii sunt revoltați de scumpirea motorinei și cer Guvernului să acopere o parte din cheltuieli

missing
22 ianuarie 2020, ora 11:26

Producătorii agricoli sunt nemulțumiți de majorarea prețurilor la carburanți și-și exprimă dezacordul față de scumpirea în special a motorinei. Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, reprezentanții Asociației Republicane a Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect” au sesizat că la adresa organizații parvin adresări și demersuri din partea agricultorilor.  

„Este înțeleasă această revoltă, deoarece la acele probleme, care nu sunt rezolvate de autorități și care se adună din an în an, se adaugă și aceste scumpiri nejustificate, care sunt, de fapt o ultimă picătură în cupa răbdării”, spun reprezentanții asociației, care se pare că au găsit o soluție în acest caz. Ei au propus Guvernului să acopere o parte din cheltuielile producătorilor agricoli pentru procurarea motorinei.

„Pornind de la intenția constructivă de a aplana întrucâtva starea de lucruri, consiliul asociației propune Guvernului și respectiv Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să elaboreze un act normativ, care ar prevedea acoperirea cel puțin a unei părți  din cheltuielile  producătorilor  agricoli la procurarea motorinei, cu cel puțin 20% din prețul afișat pe panourile furnizorilor de carburanți”, se arată în scrisoarea deschisă.

Reprezentanții asociației sunt de părere că această măsură ar încuraja producătorii agricoli și ar confirma intenția autorităților de a susține prin fapte concrete agricultura țării. Ei își exprimă speranța că vor fi corect înțeleși și susținuți în relansarea agriculturii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram