Război în Ucraina, ziua 122: Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețk este complet ocupat

social

Ceban a cerut conducerii S.A. „Apă Canal Chișinău" să se mute, de săptămâna viitoare la Stația de epurare, în caz contrar să își dea demisia 

23 ianuarie 2020, ora 19:50
Distribuie:

Edilul Ion Ceban a solicitat conducerii S.A. „Apă Canal Chișinău” să-și transfere începând de săptămâna viitoare birourile la Stația de epurare, în caz contrat să își dea demisia. Asta după ce primarul a făcut azi o vizită de lucru la Staţia de epurare și a constat că din cele 80 la sută din lucrările programate, doar 25% au fost îndeplinite.

Situaţia este gravă. Or e vorba de administrarea proastă a instituţiei sau despre o rea intenţie”, a spus Ceban.

În scurt timp, pe teritoriul Stației de Epurare vor fi instalate camere de supraveghere video pentru monitorizarea lucrărilor.

De asemenea, conducerea S.A. ,,Apă Canal Chișinău”, va prezenta, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pentru realizarea măsurilor de prevenire a apariţiei mirosului neplăcut în oraş pe perioada caldă a anului.

Lucrările de reconstrucţie a Staţiei de epurare a apelor uzate din capitală sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate a Uniunii Europene. Valoare totală a proiectului este de 24 de milioane de Euro, dintre care 11 milioane euro, reprezintă grantul oferit de Uniunea Europeană.

Conform clauzelor contractuale, lucrările urmează să fie finalizate în luna iulie 2020.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram