Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a reușit să-l egaleze într-un nou sondaj pe președintele Igor Dodon la capitalul încrederea alegătorilor în politicieni. Mai mult, aceasta chiar îl depășește pe șeful statului când vine vorba de locuitorii municipiului Chișinău, arată sondajul realizat la sfârșitul anului trecut de „International Republican Institute”.

Întrebați în care politician au cea mai mare încredere, câte 24% dintre respondenții sondajului au răspuns că în Igor Dodon și Maia Sandu.

Top trei a fost completat de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care este susținut de 13 la sută dintre respondenți. Aceasta este o poziție mult mai bună în comparație cu ce au arătat alte sondaje: cel al Asociației Sociologilor și Demografilor sau  Barometrul Opiniei Publice.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, se bucură de încrederea a 7% dintre cetățeni, iar primarul general al Chișinăului Ion Ceban, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi și deputatul fugar Ilan Șor au acumulat câte cinci la sută.

Precizăm că un număr mare de respondenți – 35% nu au știut ce să răspundă la această întrebare sau nu au vrut să-și dezvăluie preferințele politice.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie-9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1 204 persoane și are o marjă de eroare de 2,8 la sută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!