/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PPDA nu va înainta un candidat pentru alegerile noi de pe circumscripția 38 Hâncești

24 ianuarie 2020, ora 11:10

Platforma DA nu va înainta un candidat pentru alegerile parlamentare noi de pe  circumscripția 38 Hâncești. Asta după ce ieri Mihai Druță, despre care conducerea PPDA spunea la sfârșitul săptămânii trecute că ar putea fi candidatul formațiunii, a refuzat să se înscrie în cursă. 

„Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, a anunțat deputata PPDA, Stela Macari pe pagina sa de Facebook.

Stela Macari a mai scris că Platforma DA regretă că partidele propeuropene au preferat să își înainteze candidații pentru circumscripția 38 fără coordonare reciprocă.

„Cu toate acestea, considerăm că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și consolideze pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene”, a mai scris Macari.

Deputata PPDA i-a mai îndemnat, de asemenea, pe alegători să iasă masiv la vot pe 15 martie, când pe circumscripția 38 Hâncești au loc alegeri parlamentare noi.

„În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare”, a mai menționat deputata Stela Macari.

Candidatul propus de Platforma Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești, Ion Druță, a anunțat aseară că nu vrea să se înscrie în cursa electorală. Acesta a subliniat că după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înaintat-o pe Olesea Stamate a devenit evident că PPDA nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu PAS de a avea un candidat comun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram