Elicopterul unei companii aeriene din R. Moldova, care a fost atacat astăzi în Afganistan este de model MI-8. Mai exact, incidentul s-a produs în localitatea Kajaki, provincia Helmand.

Potrivit datelor de ultimă oră, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina. Ei au fost ușor răniți iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constant de către operatorul aerian, iar ulterior, în cazul unor noi detalii relevante va reveni cu informații pentru presă.

De luni, 27 ianuarie, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri în afara Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!