/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un șofer care venea în R. Moldova a rămas blocat în Hunedoara. A ales pe GPS „drumul cel mai scurt”

25 ianuarie 2020, ora 18:23

„Drumul cel mai scurt” s-a dovedit un coșmar pentru un turist. Un șofer cu un SUV a rămas blocat pe un drum forestier din Hunedoara, după ce GPS-ul și aplicația de navigație l-au trimis pe „drumul cel mai scurt”. Omul era aproape înghețat când a fost salvat de echipajele de pompieri și a spus că va alege de acum înainte drumurile cunoscute, scrie libertatea.ro.

Întâmplarea a avut loc zilele acestea în apropierea de Deva, iar protagonistul este un turist care venea din Scoția, cu destinația Republica Moldova. S-a împotmolit însă cu mașina de teren pe un drum înghețat și a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii.

Bărbatul a intrat în panică în momentul în care nu a mai putut să înainteze, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată. Salvarea acestuia a durat trei ore, după ce a rezistat la minus 12 grade aşteptând echipele.

Pompierii din Deva au fost chemaţi prin 112 de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. Acesta le-a povestit pompierilor că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt.

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniţi de SVSU Veţel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, a transmis, sâmbătă, ISU Hunedoara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram