/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Loc rușinos pentru R. Moldova într-un top al competitivității forței de muncă. Statele vecine au poziții mult mai bune

missing
26 ianuarie 2020, ora 18:30

Republica Moldova se află pe locul 86 din 132  state într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă. Țara noastră este devansată de vecini, dar și de state precul Rusia sau Kazahstan.

Competitivitatea R. Moldova pentru forţa de muncă de valoare a fost evaluată în funcţie de mai multe criterii privind mediul de afaceri şi reglementarea, deschiderea economiei faţă de străinătate, imigranţi şi minorităţi, educaţie, protecţie socială, calitatea vieţii, sănătate, productivitate, prezenţa profesioniştior cu înaltă pregătire şi inovare. Datele obținute au fost incluse în raportul „The Global Talent Competitiveness Index”, realizat de şcolile de business „Insead” şi „Adecco”.

Moldova a ocupta poziția 86 în clasament, fiind devansată de statele vecine. Ucraina este cu 20 de poziții mai sus, pe locul 66, iar România a ocupt locul 64. Federația Rusă este pe poziția 48 în acest clasament.

Topul celor mai competitive state este condus de Elveția, SUA, Singapore, Suedia, Danemarca și Olanda.

La coada clasamentului sunt Congo, Angola și Yemen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram