/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ambulanțele caracterizate de Ala Nemerenco că sunt „sub orice critică” vor ajunge în R. Moldova. Contractul cu firma din Turcia nu a fost reziliat

27 ianuarie 2020, ora 16:10

„În următoarele patru-cinci luni, R. Moldova va primi 168 de ambulanțe noi, care vor fi repartizate în toate raioanele țării”, a anunțat cu mare fast Igor Dodon, după ședința de azi dimineață cu premierul Ion Chicu. Este vorba despre ambulanțele vizate într-un dosar penal și care au fost anterior dur criticate de ex-ministra Sănătății Ala Nemerenco. 

În august, Nemerenco declara că va insista pe rezilierea contractului semnat cu firma din Turcia, care câștigase licitația și urma să livreze ambulanțele în R. Moldova. Acestea costă 12 milioane de euro, bani luați cu împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pe timpul Guvernului Filip.

În perioada 27-29 iunie 2019, un grup de specialiști  s-a deplasat în orașul Adana din Turcia pentru inspectarea și constatarea corespunderii tehnice a ambulanțelor și dotării cu utilaj și aparataj medical a unităților sanitare de marca „Ford” ce urmau a fi livrate în țara noastră.

„A fost comisia, a văzut ambulanțele și sunt sub orice critică”, a declarat Ala Nemerenco la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Aceasta s-a arătat indignată și de prețurile pe care s-au pregătit să le achite autoritățile pentru ambulanțe „Ford” achiziționate pe timpul Guvernului Filip.

„Eu văd prețurile la ambulanțe. Cele simple de la 60 de mii de euro și până la 79 de mii. Noi trebuia să cumpărăm niște ambulanțe bombonică la acest preț, dar nu ceea ce este acolo inclus”, comenta Nemerenco.

Potrivit contractului, firma din Turcia urmează să asambleze și să trimită în R. Moldova 168 de autosanitare: 35 de ambulanțe de terapie intensivă (de tip C) și 133 de ambulanțe pentru acordarea primului ajutor medical (de tip B).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram