/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Mister în jurul avionului prăbușit în teritoriul controlat de talibani, în Afganistan. Epava avionului, de negăsit

missing
27 ianuarie 2020, ora 16:32

Mister în jurul incidentului aviatic de astăzi, din Afganistan. Agențiile de presă AFP și Reuters au anunțat că un avion de pasageri aparținând companiei de stat Ariana Airlines s-a prăbușit, luni, în estul Afganistanului, într-o regiune controlată de talibani. Pe de altă parte, oficiali din guvernul afgan au dezmințit informațiile.

Digi24 scrie că avionul, despre care presa locală a scris că ar aparține companiei de stat Arian Airlines și se deplasa din Herat la Kabul, s-ar fi prăbușit în districtul Deh Yak din provincia Ghazni, a declarat Adam Khan Sirat, un purtător de cuvânt al poliției din Ghazni. Amanullah Kamrani, membru al consiliului provincial Ghazni, a declarat că zona accidentului a fost sub controlul talibanilor și că forțele de securitate afgane și NATO nu au acces în zonă.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al biroului guvernatorului provinciei: „Un avion Boeing aparţinând Ariana Afghan Airlines s-a prăbuşit în zona Sado Khel a districtului Deh Yak din provincia Ghazni, în jurul orei locale 13:10”, a declarat Arif Noori, citat de BBC.

Pe de altă parte, președintele Ariana Airlines, Alem Shah Ibrahimi, a infirmat știrea. El a spus că informațiile inițiale ale companiei au arătat că „toată flota noastră este în siguranță”. „În atenția tuturor cetățenilor. Știrea nu este adevărată. Toate cursele noastre care au decolat au ajuns, în siguranță, la destinație. Așadar, avionul prăbușit nu aparține companiei”, este mesajul publicat de Ariana Airlines, pe Facebook.

Ministrul afgan al Transporturilor a scris, la rândul său, pe Facebook, că niciun zbor operat de compania Ariana Airlines nu a înregistrat incidente.

„Astăzi, vestea prăbușirii unui avion Ariana Airlines a fost vehiculată pe rețelele de socializare și a stârnit îngrijorare în rândul oamenilor din țară. Până în prezent, Autoritatea de Reglementare a Traficului Aerian nu a confirmat victime civile și toate zborurile Ariana Airlines au fost realizate cu succes.

Singurul caz înregistrat astăzi este aterizarea de urgență a unei aeronave militare pe aerodromul Sharnea, care nu a provocat victime în timpul impactului.”

Presa de stat iraniană a publicat imagini, despre care susțin că sunt de la locul accidentului aviatic, cu epava aeronavei și a speculat că ar fi putut aparține forței aeriene americane – deși aceste informații nu au fost verificate.

Cu toate acestea, un înalt oficial al Apărării din Kabul a declarat că nu s-a prăbușit niciun zbor al forțelor SUA sau al NATO, în regiune.Totodată, purtătorul de cuvânt al talibanilor a declarat pentru BBC că membrii grupării nu au localizat încă epava avionului.

Cu multe dintre principalele autostrăzi ale țării amenințate de talibani și de războiul care se intensifică, afganii se bazează pe companii aeriene pentru a călători în Kabul și în alte destinații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram