O aplicație creată încă în anul 2012 a devenit cea mai vândută în China pe fondul epidemiei cu virusul ucigaș din orașul Wuhan. Jocul se numeşte „Plague Inc” și a fost creat de compania britanică „Ndemic Creations”, iar jucătorul este pus în postura de a controla răspândirea unui agent patogen.

Virusul, bacteria, ciuperca sau parazitul jucătorului trebuie să se răspândescă în întreaga lume, scopul fiind de a elimina umanitatea. Jucătorul cotrolează factori mutageni, posibilităţile de răspândire a bolii, simptomele şi gradul de gravitate al bolii şi este pus în competiţie cu autorităţile sanitare care instituie carantine şi cu oamenii de știință care caută leac pentru boală.

Doar varianta Android a jocului are în prezent mai mult de 50 de milioane de descărcări şi este cotată cu 4,4 stele din 5 posibile pe play.google.com, platforma oficială de distribuţie. Timp de opt ani, jocul are 120 de milioane de descărcări şi a fost nominalizat la numeroase premii, scrie gandul.info.

Ceatorul este James Vaughan, un consultant în afaceri din Londra, care a dezvoltat jocul cu ajutorul a trei freelanceri şi cu un MacBook împrumutat de la părinţi. Bugetul total pentru prima versiune a jocului a fost de sub 5 000 de dolari. Analiştii pun popularitatea jocului pe seama faptului că extincţia omenirii este abordată printr-o premisă umoristică.

Popularitatea jocului a crescut considerabil după declanşarea epidemiei din Wuhan, compania producătoare fiind pusă în situaţia de a îndruma oamenii spre surse oficiale de informare, după ce a fost asaltată de întrebări legate de răspândirea bolii. Mai mult, pe 24 ianuarie, site-ul companiei a încetat să mai funcţioneze, din cauza numărului mare de jucători şi accesări.

Într-un comunicat, compania a avertizat că jocul a fost creat din dorinţa de a fi „realist şi informativ, fără a încercă să transforme problemele din lumea reală în ceva senzaţional”.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!