/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Premierul: Nu înțeleg de ce PSD depune moțiune de cenzură

missing
29 ianuarie 2020, ora 16:19

Guvernul Orban își asumă astăzi răspunderea în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. Ludovic Orban „stă cu sabia deasupra capului”, pentru că PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură, anunță digi24.

UPDATE Premierul Ludovic Orban se află în Parlament. A început ședința în care Guvernul își asumă răspunderea pe legea alegerilor în două tururi.

În discursul susținut în Parlament, Ludovic Orban i-a întrebat pe social-democrați dacă se tem ca primarii lor să nu mai aibă capacitatea să obțină voturi.

Poate vă e frică că acești primari nu și-au făcut treaba în comunitățile locale, că au fost afectați de guvernarea dezastruoasă pe care le-ați adus-o ca o năpastă peste capul românilor, că nu mai au capacitatea să ia 50% plus unu, deși ați pompat toate resursele, fără număr, de la bugetul de stat, fie din fonduri de rezervă a Guvernului, fie din PNDL distribuit pe bani frumoși, fie prin toate avcile de muls, reușind să inventați până și cum să finanțați comunități PSD fără să aveți bani de la buget, prin celebrul FDI”, a spus el.

Am văzut că PSD a anunțat că depune o moțiune de cenzură. Sincer, nu înțeleg motivele acestei moțiuni. M-am uitat pe rezultatele alegerilor locale din 2016, în care trebuie să știți, domnilor parlamentari care nu știți, peste 1500 din primarii care au câștigat alegerile au fost aleși cu 50% plus 1. Voi ar trebui să susțineți acest sistem de alegere”, a adăugat Orban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram