/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Procurorii spun că nu dețin competențele necesare pentru a examina denunțul lui Năstase împotriva lui Dodon

29 ianuarie 2020, ora 10:40

Procuratura a venit astăzi cu o reacție, după ce președinte Platforme Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a depus un denunț în care solicită verificarea surselor de venit ale președintelui Igor Dodon sub aspectul îmbogățirii ilicite. 

„Potrivit legislației în vigoare, Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control. Respectivele atribuții sunt puse în sarcina altor organe specializate.

Denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen sunt transmise pentru examinare către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) conform competenței”,  se arată într-un comunicat al Procuraturii.

ANI este unica instituție responsabilă de: realizarea controlului averii și al intereselor personale, respectare regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, menționează oamenii legii.

Procurorii spun că în cazul în care în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau după caz Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință.

Amintim că Andrei Năstase a depus săptămâna trecută la Pocuratura Generală denunțul împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Președintele PPDA a scris denunțul după ce „Ziarul de Gardă” a publicat un articol despre toate vacanțele președintelui din ultimii ani.

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme.

„Ziarul de Gardă” a scris că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram