Procuratura a venit astăzi cu o reacție, după ce președinte Platforme Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a depus un denunț în care solicită verificarea surselor de venit ale președintelui Igor Dodon sub aspectul îmbogățirii ilicite. 

„Potrivit legislației în vigoare, Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control. Respectivele atribuții sunt puse în sarcina altor organe specializate.

Denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen sunt transmise pentru examinare către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) conform competenței”,  se arată într-un comunicat al Procuraturii.

ANI este unica instituție responsabilă de: realizarea controlului averii și al intereselor personale, respectare regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, menționează oamenii legii.

Procurorii spun că în cazul în care în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau după caz Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință.

Amintim că Andrei Năstase a depus săptămâna trecută la Pocuratura Generală denunțul împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Președintele PPDA a scris denunțul după ce „Ziarul de Gardă” a publicat un articol despre toate vacanțele președintelui din ultimii ani.

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme.

„Ziarul de Gardă” a scris că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!