În cel mai scurt timp șeful statului Igor Dodon ar putea fi urmărit penal. Asta pentru că președintele ar avea probleme cu codul penal, spune deputatul PPDA Alexandru Slusari.

Declarațiile au fost spus în contextul în care parlamentarul a fost întrebat de jurnaliști cum comentează reacția de astăzi a Procuraturii Generale, prin care spun că procurorii nu dețin competențele necesare pentru a examina denunțul liderului PPDA Andrei Năstase împotriva șefului statului.

„Este important care acest răspuns să nu reprezinte o încercare de a tergiversa urmărirea penală. Chiar dacă se încearcă să fie tergiversat acest proces, societatea este cu ochii pe ceea ce s-a întâmplat… Mai devreme sau mai târziu Igor Dodon va fi urmărit penal. Fie pe îmbogățire ilicită, fie pe finanțarea externă. Igor Dodon are probleme cu codul penal și acest lucru mi se pare că este înțeles și în rândurile Partidului Socialiștilor”, a spus Slusari.

Năstase a depus săptămâna trecută la Pocuratura Generală denunțul împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Președintele PPDA a scris denunțul după ce „Ziarul de Gardă” a publicat un articol despre toate vacanțele președintelui din ultimii ani.

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme.

„Ziarul de Gardă” a scris că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!