/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Senzație! Un bărbat a înotat aproape un kilometru prin tunelul de gheață din Antarctica

missing
29 ianuarie 2020, ora 07:02

Un pasionat de sporturi extreme din Marea Britanie a făcut senzație. A înotat aproape un kilometru prin tunelul de gheață din Antarctica fără vreun echipament special sau alte ajutoare. A făcut-o conștient, de dragul salvării Planetei. Sportivul a vrut să bată alarmă: încălzirea globală nu este o glumă.

Înot prin apă cu gheață, de dragul salvării planetei. Sportivul britanic pasionat de activităţile extreme, Lewis Pugh a devenit prima persoană de pe Planetă care a înotat în unul din râurile glaciare din Antarctica. Și-a dedicat acțiunea pentru a marca 200 de ani de la descoperirea continentului. Lewis a navigat aproape un kilometru prin tunelul de gheață fără niciun echipament. Temperatura apei – jumătate de grad, aer – minus 15 grade. O echipă întreagă a mers să cucerească apele dure cu un înotător.

Potrivit sportivului, el în mod intenţionat a renunţat la mijloacele de protecție a escortelor și a navigat singur. În plus, el nu a avut ocazia să se întoarcă dacă ceva nu merge bine.

Prin acţiunea sa, sportivul vrea să atragă atenția asupra problemei încălzirii globale. Britanicul înoată pe râuri și lacuri înghețate de 30 de ani. El a navigat de-a lungul canalului englez 578 de kilometri. În august 2014, Lewis a implementat proiectul Seven Seas. Pentru a reaminti societății nevoia de a avea grijă de apă, a efectuat maratoane în Marea Mediterană, Adriatică, Egee, Neagră, Roșie, Arabă și cea Nordică. Salvarea pinguinilor de încălzirea globală, protejarea pădurilor siberiene de incendii și a oceanele de poluare: toate acestea sunt considerate de Lewis ca fiind datoriile lui. Are deja 50 de ani, dar nu se va opri.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram