/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Încălcarea legii la numirea unui președinte de raion și a adjuncților săi! Cancelaria de Stat cere reluarea procedurii

30 ianuarie 2020, ora 13:37

Cancelaria de Stat a constatat încălcarea legislației la alegerea președintelui raionului Sângerei, Grigore Corcodel și a adjuncților săi Ion Barsanu, Tudor Tutunaru și Iulian Eremei. Instituția a cerut anularea deciziilor din 27 noiembrie 2019 prin care au fost desemnați cei patru și reluarea procedurii de alegere a întregii conduceri a raionului Sângerei.

Cancelaria de Stat a explicat  că un act administrativ este declarat nul, dacă conține un viciu deosebit de grav și acest lucru a fost stabilit în timpul analizei tuturor circumstanțelor”.

Au fost stabilite abateri de la prevederile legale care stabilesc modul de convocare a consilierilor, prin dispoziția președintelui de raion și cu cel puțin 10 zile înaintea ședințelor ordinare, sau cu 3 zile înaintea ședințelor extraordinare. Fiecare consilier trebuie să primească o înștiințare prin care să-i fie adusă la cunoștință data și ora convocării ședinței și ordinea de zi. Dacă președintele raionului refuză convocarea ședinței extraordinare cerute de cel puțin o treime din numărul de consilieri, aceștia pot organiza singuri ședința”, explică reprezentanții Cancelariei de Stat în actul pe care l-au emis și au cerut abrogarea deciziilor din luna noiembrie.

Documentul a fost făcut public pe Facebook de consilierul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei.

Precizăm că președintele raionul Sângerei, Grigore Corcodel, este membru al Partidului Democrat și a fost ales cu 19 voturi, iar zece consilieri au fost împotrivă. Vicepreședinții sunt reprezentanți ai Platformei DA și PLDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram