/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Reniță a expediat o solicitare către autoritățile de la București să urgenteze procesul de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni  

30 ianuarie 2020, ora 11:44

Deputatul în Parlamentul R. Moldova Iurie Reniță a expediat astăzi o solicitare către autoritățile de la București pentru a urgenta procesul de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni. Asta în timp ce peste 230 de mii de dosare pentru redobândirea cetățeniei române, depuse de basarabeni din 2017 până acum, se află în proces de examinare la autoritățile de peste Prut.

După postarea Apelului meu către autoritățile române privind urgentarea examinării dosarelor de redobândire a cetățeniei foarte mulți cetățeni din Republica Moldova, dar și din diaspora, mi-au solicitat insistent să adresez o Scrisoare oficială factorilor decizionali de la București. Deoarece subiectul în chestiune este unul de importantă majoră pentru cele peste 230 mii de basarabeni, astăzi am adresat solicitarea respectivă Prim-ministrului Ludovic Orban, Ministrului Justiției Cătălin Predoiu și Președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie Andrei Tinu în speranța și sincera dorință să fie identificată o soluție adecvată și rapidă”, a scris deputatul.

Potrivit statisticilor, în anul 2017 au fost înregistrate 94 916 dosare de redobândire a cetățeniei române parvenite de la basarabeni, în 2018 – 100 157, în 2019 – 100 147.

Dintre acestea, au fost soluționate 85 307 dosare din 2017,  47 157 din 2018 și 43 551 din 2019.

Foto: Facebook/ Iurie Reniță

Foto: Facebook/ Iurie Reniță

Vezi și:

Un deputat de la Chișinău cere autorităților de la București să urgenteze procesul de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni  

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram