/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/INFOGRAFIC/ Țara noastră produce tot mai puțin lapte și ouă! Cu cât s-a micșorat producția agricolă anul trecut față de 2018

missing
30 ianuarie 2020, ora 09:57

Producția agricolă în țara noastră s-a micșorat anul trecut în comparație cu 2018. Producția animalieră s-a micșorat cu șase procente, iar producția vegetală cu 0,3%. Datele au fost prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS). 

Potrivit BNS, anul trecut faţă de anul 2018, în gospodării creșterea vitelor și păsărilor a scăzut cu cinci la sută, producția de lapte cu aproximativ 11 procente, iar producție de ouă cu peste doi la sută.

Cât ține de producția vegetală, recolta sfeclei de zahăr s-a micșorat cu circa 17 la sută, a strugurilor cu zece procente, a fructelor și pomușoarelor cu peste șase la sută, a grâului cu 1,5 procente, a rapiței cu circa zece la sută, a orzului cu puțin peste patru procente.

Producţia agricolă în gospodăriile din țară în 2019, conform estimărilor preliminare, a marcat 98,1% faţă de anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram