Municipiul Chișinău este localitatea cu cea mai înaltă rată a criminalității din țară. În sectoarele Centru, Buiucani și Botanica au loc cele mai multe infracțiuni, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției pentru anul trecut. Potrivit poliției, fenomenul infracțional în anul 2019 a înregistrat o scădere de doar 0,54%.

Datele oficiale ale IGP arată că raioanele cu cea mai ridicată rată a criminalității  sunt: Cahul, Cantemir, Criuleni și Dondușeni. Cel mai bine stau la acest capitol; cu o rată scăzută a infracționalității, raioanele Sângerei, Dubăsari, Fălești și Glodeni, dar și localitatea Bender din regiunea Transnistria.

Anul trecut, s-au înregistrat cu 1,6% mai multe accidente rutiere, iar numprul persoanelor traumatizate în accidente de circulație a crescut cu aproape 4%. Cauza principală a accidentelor rămâne a fi viteza excesivă și neacordarea priorității pietonilor.

Totodată, în 2019, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate 270.517 apeluri prin care a fost solicitaă poliția.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!