Chișinău - localitatea cu cea mai înaltă rată a criminalității din țară. În ce sectoare au loc cele mai multe infracțiuni

31 ianuarie 2020, ora 10:17

Municipiul Chișinău este localitatea cu cea mai înaltă rată a criminalității din țară. În sectoarele Centru, Buiucani și Botanica au loc cele mai multe infracțiuni, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției pentru anul trecut. Potrivit poliției, fenomenul infracțional în anul 2019 a înregistrat o scădere de doar 0,54%.

Datele oficiale ale IGP arată că raioanele cu cea mai ridicată rată a criminalității  sunt: Cahul, Cantemir, Criuleni și Dondușeni. Cel mai bine stau la acest capitol; cu o rată scăzută a infracționalității, raioanele Sângerei, Dubăsari, Fălești și Glodeni, dar și localitatea Bender din regiunea Transnistria.

Anul trecut, s-au înregistrat cu 1,6% mai multe accidente rutiere, iar numprul persoanelor traumatizate în accidente de circulație a crescut cu aproape 4%. Cauza principală a accidentelor rămâne a fi viteza excesivă și neacordarea priorității pietonilor.

Totodată, în 2019, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate 270.517 apeluri prin care a fost solicitaă poliția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram