/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Circa 30 de porci au fost sacrificați în raionul Leova din cauza pestei

missing
31 ianuarie 2020, ora 20:00

Circa 30 de porci au fost sacrificați după ce într-o gospodărie țărănească din satul Cneazevca, raionul Leova, au fost găsiți porci morți, infectați cu pestă porcină, scrie inp.md.

Maxim Sârbu, șef de secție în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a declarat pentru IPN că, la 27 ianuarie, a fost raportată pierirea a șase porci dintr-un număr de 34 care se aflau în gospodărie. Ceilalți 28 de porci au fost sacrificați, după care animalele au fost arse și înhumate. Teritoriul gospodăriei a fost dezinfectat.

Potrivit lui Maxim Sârbu, în localitate a fost instalată carantina. Din sat nu se poate ieși, nici intra cu carne de porc. Circulația porcilor vii a fost interzisă. Zona de protecție a fost instituită pe o suprafață de trei kilometri, iar de supraveghere – pe o suprafață de zece kilometri. Deocamdată, nu se cunoaște sursa de infecție.

Pesta porcină africană a fost confirmată și la opt cadavre de mistreți depistați în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești. De la începutul anului, numărul porcilor găsiți morți în Rezervație a ajuns la 43.

Pe 24 ianuarie, un mistreț a fost găsit mort în aproprierea satului Costuleni, raionul Ungheni. Cadavrul a fost ars și înhumat, iar locul dezinfectat.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram