/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Dodon anunță cifrele! Câți bani a cheltuit pentru deplasări în 3 ani de mandat și ce beneficii ar fi adus statului vizitele sale în exterior

31 ianuarie 2020, ora 13:01

Timp de trei ani de mandat, președintele Igor Dodon a cheltuit pentru deplasări în afara țării 700 de mii de lei. Anul trecut, cheltuielile pentru diurna și cazarea șefului statului au fost de 162 mii lei, iar pentru transport 65 de mii de lei. Cifrele au fost prezentate de Dodon în videoul „Președintele răspunde”, plasat pe rețelele sociale.

„Mulți încearcă să calculeze cheltuielile președintelui pentru deplasări. Și chiar am făcut un calcul să văd, chiar degeaba am mâncat pâinea voastră pe parcursul a trei ani? Președintele, fiecare ministru, prim-ministrul trebuie să aducă beneficii poporului. Dacă nu aduc beneficii – afară. Fiecare vizită externă  trebuie să aibă un efect”, a declarat Dodon.

Totodată, președintele s-a lăudat că nu a folosit curse charter pentru deplasările sale în afara țării și astfel au fost economisite 5 milioane de lei.

„În 2017, trebuiau să fie 1,5 mil lei, pentru ca președintele să zboare cu charterul. În  2018 – 2 milioane și în  2019 încă 2 milioane. Eu nu am zburat și banii s-au întors la buget”, a precizat Dodon.

Șeful statului a calculat și beneficiile pe care le-ar fi avut R. Moldova și cetățenii în urma deplasărilor sale. Pentru anul 2017 beneficiile au fost de 3,3 milioane lei. Dodon vorbește de tehnica agricolă gratuită primită din Belarus, care a fost repartizată în raioane și deschiderea exportului spre Federația Rusă. Pentru anul 2018 au fost trecute beneficii de 210 milioane lei, dintre care 9 milioane de euro sunt banii „oferiți de Erdogan pentru reparația Președinției”.

„În 2019, doar pe exporturi fără taxe moldovenii au economisit 300 de milioane de lei”, se laudă Dodon.

Pentru anul curent, Președinția urmează să primească din buget 35,3 mil lei, cu 2,3 mil mai mult față de anul 2019. Suma este dublă față de anul 2016, când Președinția a cheltuit 17 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram