Război în Ucraina, ziua 395: Zelenski explică de ce întârzie contraofensiva. Oligarh din Rusia: "Trăim ca babuinii din Africa"

Dodon enumeră companiile de stat care nu pot fi vândute și explică de ce va fi scoasă la privatizare „Metalferos”

31 ianuarie 2020, ora 11:46

Statul trebuie să mențină în proprietate obiectivele strategice, iar celelalte companii pot fi cedate mediului privat pentru a fi dezvoltate. De această părere este șeful statului Igor Dodon, care a enumerat câteva întreprinderi care nu pot fi nicidecum privatizate.

„Tot ceea ce este strategic, chiar în condițiile economiei de piață, trebuie să fie proprietatea statului. Vorbim de  Calea Ferată, Moldtelecom, Rețelele Energetice.  Acolo unde oamenii de afaceri activează, statul nu are ce căuta…Nu are ce umbla statul cu strângerea metalalomului și coaserea paltoanelor”, a declarat Dodon în cadrul intervenției pe care o realizează săptămânal pe Facebook: „Președintele răspunde”.

Igor Dodon dă asigurări că piața metalelor feroase a fost liberalizată și acum orice companie poate să obțină licență în acest domeniu.

Referitor la privatizarea întreprinderii „Metalferos”, Igor Dodon crede că nu se va găsi repede un cumpărător:

„Trebuie să fie un concurs transparent. Mai bine licitație cu ciocanul, cine dă mai mult, acela să o ia. Nu cred că se va găsi cineva să o cumpere acum repede”, a spus Dodon.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul intenționează să scoată la privatizare întreprinderea „Metalferos”.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram