Doi vânători din nordul țării au ajuns aseară la poliție. Aceștia au încălcat regimul de frontieră și au tras atenția grănicerilor. 

Cei doi bărbați, unul de 27 și altul de 37 de ani, din Ocnița, au vânat un iepure în zona de frontieră, deși potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, aflarea pe timp de noapte la hotar este strict interzisă, chiar dacă bărbații dețineau permise de vânător. Mai mult, aceștia au tras dintr-o armă cu țeavă ghintuită, folosirea căreia este restricționată pe teritoriul Republicii Moldova.

„Identificarea autovehiculului de model Great Wall Hover 5, cu care se deplasau vânătorii, a avut loc la mai puțin de 1000 de metri de la linia de frontieră, pe direcția Lencăuți – Serebria, în timpul misiunii de serviciu a patrulei Sectorului. Imediat, după ce a fost stopat mijlocul de transport pentru verificările ulterioare, unul din bărbați a încercat să fugă de inspectorii Poliției de Frontieră. Din cercetările de la fața locului au fost depistate, în interiorul autoturismului, un iepure împușcat, o armă cu țeavă lungă ghintuită de tip CZ-550 lux, cal. 7,62-mm, permise de portarmă pe numele persoanelor reținute, un cartuș cal. 7,62×63 mm. și patru cartușe de cal.12. ”, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieă.

Toate obiectele descoperite cât și persoanele reținute au fost conduse la sediul SPF Ocnița pentru continuarea cercetărilor. Despre caz au fost informați și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ocnița și Inspecției pentru Protecția Mediului Ocnița.

Bărbații și-au recunoscut vina, fiind documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332, al.1 Cod Contravențional al Republicii Moldova, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!