Oferta tentantă a SUA pentru Belarus. Pompeo: „Vă putem asigura cu resurse energetice în proporție de 100%”

01 februarie 2020, ora 18:29

Statele Unite pot asigura Republica Belarus cu resurse energetice în proporție de 100%, la prețuri competitive, doar dacă bielorușii vor accepta să creeze din țara lor un stat suveran, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în cadrul unei la Minsk, capitala Bielorusiei, transmite Tass.ru.

„Producătorii noștri sunt gata să vă asigure în proporție de 100% cu resurse energetice la prețuri competitive. Suntem cel mai mare producător de energie din lume și tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți și să ne contactați”, a spus Pompeo, în cadrul vizitei sale la Minsk.

În ultima perioadă, negocierile dintre Republica Belarus și Federația Rusă privind importul de petrol rusesc de către bieloruși au fost umbrite de neînțelegerile dintre părți, privind prețul acestuia. Contractul precedent a expirat pe 31 decembrie 2019, iar prelungirea acestuia întârzie. Între timp, Lukașenko a cerut Guvernului să găsească metode de diversificare a surselor de aprovizionare a statului cu resurse energetice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram