Autoritățile din Filipine au anunțat că un bărbat de 44 de ani din China, care a sosit în țară în ianuarie venind de la Wuhan, a murit din cauza infecției cu noul tip de coronavirus, scrie digi24.ro.

Acesta este primul deces care se înregistrează în afara teritoriului Chinei, acolo unde până acum 304 persoane au murit în urma contractării microbului. Astfel, bilanțul victimelor crește la 305.

„La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă”, a declarat ministrul sănătăţii din Filipine, Francisco Duque, într-o conferinţă de presă. „În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul”, a adăugat el.

Bărbatul care a murit în Filipine era partenerul unei femei de origine chineză, care a călătorit împreună cu el. Ea a fost primul caz confirmat de infecție cu coronavirus din Filipine. Ambii au fost tratați în spitalul din Manila, unde au fost ținuți la izolare, informează CNN. Cel mai probabil, ei contractaseră virusul înainte de a ajunge în Filipine, mai ales că veneau din Wuhan, orașul considerat a fi epicentrul epidemiei.

Femeia este în prezent în curs de restabilire

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!