20 de interpreți vor concura în cea de-a doua etapă a concursului național Eurovision – 2020. Audițiile live, pentru selectarea reprezentantului R. Moldova, au fost desfășurate ieri-seară, la postul public de televiziune. La competiție au participat 33 de interpreți cu 34 de piese.

Cele 20 de piese au fost selectate de un juriu din componența căruia au făcut parte: compozitorul Anatol Chiriac, dirijorul Capelei Corale „Moldova” Gabriela Tocari, dirijorul Andriano Marian, preşedintele Uniunii Compozitorilor din Moldova  Paul şi dirijorul Mihai Agafiţă, informează trm.md.

Prin urmare, la cea de a doua etapă a concursului naţional vor concura:

Burlacu Geta – Răspunde
Cibotaru Alexandru – Cine te-a facut să plângi
Ciolac Maria – Our home
Donciu Petronela şi Portărescu Andreea – We will be legend
Gordienco Natalia – Prison
Ilienko Julia ft. Mishel Dar – Tears Tears
Kit Irina – Chain reaction
Jelezoglo Dima – Do it slow
Lanjeron – Hi five
Letty Sasha – Summer of love
Live Beat – Love me now
Midone Denis – Like a champion
Moraru Viorela – Remedy
Parfeni Pasha – My wine
Paşa Valeria – It’s time
Rotaru Dianna – Dale dale
Rusu Lavinia – Touch
Sandu Catarina – Die for you
Uzun Valentin şi Kovalsky Irina – Moldoviţa
Zavidia Maxim – Take control

Finala națională este planificată pentru 29 februarie. Organizatorii au decis totuși să implice televotul ca parte componentă a jurizării.

Menţionăm că, doi participanţi au fost excluşi din concurs. Interpreta Liusea Znamenski a depus cerere de excludere, iar interpreta Diana Brescan nu s-a prezentat la audieri.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai. Finala va avea loc pe data de 16 mai 2020. Competiţia muzicală, tradiţional, va fi difuzată în direct de Moldova 1 şi on-line pe www.trm.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!