/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ceban: „Atenționez toți șefii de instituții educaționale: «Ajunge cu cumpăratul lănțișoarelor de aur și a genților de la Gucci»”

03 februarie 2020, ora 12:11

Toate instituțiile de învățământ general și cele extrașcolare urmează în cel mai scurt timp să facă publice informații despre cheltuielile făcute pe luna trecută, iar până pe data de 10 februarie vor fi incluse și bunurile care au fost procurate din banii părinților. Indicația a venit în cadrul ședinței primărie, din partea primarului Ion Ceban.

„Atenționez toți șefii de instituții educaționale, ajunge cu cumpăratul mărgelelor, lănțișoarelor de aur și a genților de la Gucci. Cer ca toate instituțiile de învățământ general și cele extrașcolare să publice pe paginile lor web, ale Direcțiilor Educație Tineret și Sport de sector, dar și pe panourile informative, informațiile despre cheltuielile efective pe luna precedentă, grupate pe categorii. Până pe data de 10 februarie, instituțiile de învățământ general vor include și bunurile procurate cu ajutorul părinților. Odată și odată trebuie să punem capăt acestor ilegalități care se comit în instituțiile de învățământ. Eu cred că se întâmplă nu într-o grădiniță”, a spus primarul capitalei Ion Ceban la ședința primăriei.

Edilul a mai precizat că, în cazul în care indicațiile nu vor fi respectate, angajații instituțiilor vor fi penalizați. Acesta a mai avertizat că vor urma și controale inopinate.

Începând cu 15 februarie informațiile urmează să fie amplasate în fiecare instituție educațională, cu privire la banii colectați din așa numitul fond părintesc cu indicația cheltuielilor exacte. Vor merge în fiecare instituție să verificăm aceste lucruri. Vom începe controalele aleatoriu, nu vom anunța unde vom merge. Acolo unde se vor depista abateri, se va sancționa”, a mai adăugat Ceban.

Astfel de reguli pentru directorii de grădinițe și școli din Chișinău a cerut anul trecut și primarul interimar, pe atunci Ruslan Codreanu.

Managerii instituțiilor de învățământ și ai celor preșcolare vor fi obligați, până pe 1 mai 2019, trebuiau să facă inventarierea tuturor bunurilor din instituție și să le treacă la evidența contabilă: mese, scaune, frigidere, magnetofoane, table etc. Toată informația urma să fie plasată pe panoul informativ al instituției.

De asemenea, până pe 1 aprilie 2019, directorii trebuiau să mai facă publică informația cu privire la banii care au fost alocați din bugetul municipal pentru 2019 și ce necesități suplimentare mai are instituția.

La scurt timp, doar câteva instituții de învățământ au respectat cerința fostului edil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram