Sunt probleme la organizarea activității mai multor instituții, iar pentru a restabili disciplina e nevoie de demisii, inclusiv ale miniștrilor. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în această dimineață, după ce a fost întrebat de ce întârzie plata salariilor în mai multe domenii.

Premierul a dat asigurări că bani pentru salarii sunt în buget și de vină ar fi contabilii instituțiilor care au prezentat actele mai târziu și trezoreria nu a putut realiza transferurile. S-a luat decizia ca, începând cu luna februarie, dacă contabilii nu vor prezenta actele până la data de 10 a lunii, atunci pe data de 15 trezoreria va trimite notificări instituțiilor.

Potrivit premierului, dacă nu va exista disciplină, întârzieri de salarii ar putea să fie și în luna martie. Pentru a rezolva problema, ar trebui demisii, inclusiv ale miniștrilor, dar premierul a evitat să spună concret numele persoanelor care ar putea să plece din Guvern.

Noi o să facem evaluarea respectivă la 100 de zile ale acestui Guvern. Eu am întrebări față de toți miniștrii. Este lipsă de disciplină. Dacă cineva din subalterni greșește, fii bun și plătește”, a comentat Ion Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!