/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/INFOGRAFIC/ Deputatul Alaiba: Peste trei milioane de lei a cheltuit Președinția în prima lună a anului

missing
03 februarie 2020, ora 12:19

Cheltuielile Președinției continuă să crească într-un ritm amețitor. În prima lună a acestui an, ele au depășit suma de trei milioane de lei. Asta înseamnă că Președinția cheltuie aproximativ un leu pe secundă din buget, potrivit deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba.

„Avem un președinte care cheltuie prea mult din banii noștri și dă prea puține rezultate. Cheltuielile Președinției trebuie reduse drastic. Noi am propus reducerea bugetului, dar nu au acceptat. O sută de mii de lei pe zi este doar ceea ce se cheltuie din buget, oficial. Costul cel mai mare este unul invizibil”, a scris deputatul pe pagina sa.

Pentru a afișa cheltuielile Președinției pentru anul 2020, alesul poporului a realizat un panou electronic, pe care l-a intitulat „Panoul Președintelui”, în care sunt afișați banii cheltuiți de către Președinție în fiecare secundă. În prezent suma a depășit cifra de trei milioane.

Vedeți mai jos infograficul realizat de parlamentarul Dumitru Alaiba în care sunt afișate cheltuielile Președinției.

Foto: alaiba.md

Foto: alaiba.md

Foto: alaiba.md

Anterior președintele Igor Dodon a prezentat în videoul „Președintele răspunde” câți bani a cheltuit pentru deplasări în trei ani de mandat și ce beneficii ar fi adus statului vizitele sale în exterior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram