Cheltuielile Președinției continuă să crească într-un ritm amețitor. În prima lună a acestui an, ele au depășit suma de trei milioane de lei. Asta înseamnă că Președinția cheltuie aproximativ un leu pe secundă din buget, potrivit deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba.

„Avem un președinte care cheltuie prea mult din banii noștri și dă prea puține rezultate. Cheltuielile Președinției trebuie reduse drastic. Noi am propus reducerea bugetului, dar nu au acceptat. O sută de mii de lei pe zi este doar ceea ce se cheltuie din buget, oficial. Costul cel mai mare este unul invizibil”, a scris deputatul pe pagina sa.

Pentru a afișa cheltuielile Președinției pentru anul 2020, alesul poporului a realizat un panou electronic, pe care l-a intitulat „Panoul Președintelui”, în care sunt afișați banii cheltuiți de către Președinție în fiecare secundă. În prezent suma a depășit cifra de trei milioane.

Vedeți mai jos infograficul realizat de parlamentarul Dumitru Alaiba în care sunt afișate cheltuielile Președinției.

Foto: alaiba.md

Foto: alaiba.md

Foto: alaiba.md

Anterior președintele Igor Dodon a prezentat în videoul „Președintele răspunde” câți bani a cheltuit pentru deplasări în trei ani de mandat și ce beneficii ar fi adus statului vizitele sale în exterior.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!