/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Informații contradictorii despre copilul abandonat în scara unui bloc din capitală

03 februarie 2020, ora 15:53

Deși de dimineață afirma cu certitudine că copilul abandonat a fost transmis administrației publice locale din raionul Dondușeni, acum câteva minute șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc spune contrariul. Responsabila a menționat pentru tv8.md că micuțul se mai află într-un centru de plasament din Chișinău. 

Din câte mi-au raportat după ședință, nu am reușit între timp să vorbesc cu cei care urmau să-l ia, copilul este până una alta la noi. Vor să vadă tot ce ține de vaccinuri. La moment el este într-un centrul de plasament de la noi”, a spus Caciuc.

Contactată pentru mai multe detalii la acest subiect, șefa asistenței sociale din raionul Dondușeni Ala Guțu ne-a confirmat că micuțul nu a fost deocamdată transferat în grija autorităților din Dondușeni.

„Copilul nu este la noi. Am vorbit cu bunica micuțului și ne-a spus că aceștia se află într-un centru de plasament din Chișinău. Mai departe vom vedea care este situația cu mama. Noi nu cunoaștem nimic la moment despre ea. Știm doar că mama este plecată la Chișinău deja de mai mult timp”, a precizat Guțu.

Femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei mai are la întreținere doi copii. Aceasta crește micuții singură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram