Deputatul Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, afirmă că a intrat în posesia unor documente care confirmă că, cel puțin patru persoane din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au primit a doua identitate.

Deputatul spune că avea informații și despre Haikin, nume pe care l-a primit Serghei Iaralov și despre care s-a aflat dintr-o ordonanță a unui procuror anticorupție, publicată astăzi de anticoruptie.md.

„Am mai intrat în posesia unor noi informații. Sunt cel puțin patru persoane care și-au luat a doua identitate. Mai este cineva care și-a schimbat doar patronimicul.  Atât timp cât legea nu-mi permite să fac publice aceste date, nu o pot face, dar sunt mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc care au obținut nu știu în ce mod o a doua identitate”, a declarat Chiril Moțpan pentru TV8.md.

Anterior, s-a vorbit despre numele Reznic Alexandru pe care l-a primit o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și la care, probabil, s-a referit Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate de la începutul lunii decembrie 2019, precum că „nu este persoană publică și membru de partid”.

Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru acțiunile ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice, care au eliberat actele cu noile identități ale persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. Pe atunci, director al ASP era Serghei Răilean, despre care presa a scris că ar fi finul de cununie al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

Serghei Răilean nu ne-a răspuns la telefon pentru a comentat situația.

Igor Dodon a mințit? Serghei Iaralov a primit o altă identitate

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!