Primarul capitalei Ion Ceban spune că ideea de a deschide la Chișinău o filială a muzeului blocadei Leningradului nu îi aparține și dă vina pe jurnaliști care ar fi  interpretat eronat declarațiile sale făcute la Sankt- Petersburg, unde s-a întâlnit cu guvernatorul Alexandr Beglovîi.

Ceban afirmă că ideea muzeului îi aparține unui grup de inițiativă, care la fel a participat la întâlnirea cu Beglovîi.

Am cerut guvernatorului să ofere suport acestui grup de inițiativă…Dacă vom putea să participăm și noi în asta, vom participa”, a punctat Ceban în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Primarul nu consideră că această inițiativă ar dezbina societatea și spune că blocada de la Leningrad face parte din istorie și nimeni nu poate pune la îndoială faptul că și-au pierdut viața mii de oameni, inclusiv moldoveni.

Ion Ceban l-a numit „fraier” pe fostul edil al capitalei, Ruslan Codreanu, care a criticat ideea deschiderii la Chișinău a muzeului dedicat victimelor blocadei Leningradului.

Întrebat în context dacă susține solicitarea Asociației Obștești „Fraternitatea Cadeților”, de a redenumi strada Octavian Goga din centrul Chișinăului în Aleksandr Suvorov, Ion Ceban a evitat să dea un răspuns și a precizat că decizia aparține Consiliului Municipal Chișinău.

„Avem alte probleme pe ordinea de zi pe care trebuie să le rezolvăm”, a comentat primarul capitalei.

/DOC/ O asociație obștească, sprijinită de socialiștii din CMC, cere redenumirea străzii O. Goga în A. Suvorov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!