Fostul premier Ion Sturza ar vrea să participe la o ședință la Guvern în cadrul căreia să fie dezbătute câteva inițiative anunțate de președintele Igor Dodon, care a dat de înțeles că ar fi gata să le susțină Guvernul Chicu. Sturza se referă la inițiativa privind anularea taxei pentru drumuri și includerea ei în accizul la carburanți și la propunerea de a lua vreun miliard de dolari din rezerva naţională pentru a-l investi în economia ţării”, despre care a vorbit anterior președintele.

Ion Sturza i-a dedicat o postare pe Facebook premierului Ion Chicu, pe care a întitulat-o „Supărarea unui bărbat al neamului” și s-a „autoinvitat” la o ședință de Guvern.

Domnul prim (nu ultimul) ministru Chicu s-a supărat! Chipurile, de ce opinia publică nu apreciază la justa valoare realizările guvernului pe care dumnealui îl consideră cel mai bun de la 1913 încoace? Pe bună dreptate, de ce? Păi, domnule Chicu, pentru că un guvern bun este acela care este criticat de presa independentă, opoziție și societatea civilă. Axioma!

Dacă cineva din acest segment vă va lăuda, să știți că își bat joc de Dvs.
Așa că răbdați și nu vă mai stresați ca o fată mare în fața viitoarei soacre. Până la urmă, conduceți un guvern politic, iar în politică trebuie să știi a încasa (înjurături).
Dacă tot intenționați să-i invitați pe „foștii” miniștri la ședințe, nu doriți să mă invitați și pe mine la o ședință de guvern la care să dezbatem puțin ce e cu taxa de folosire a drumurilor, rezerva valutară (dalee po spisku)? Doar „tehnocrati” suntem…”, a scris Sutrza.

Amintim că propunerea lui Igor Dodon de lua bani din rezerva valutară a țării a fost dur criticată de experții economici. De asemenea, aceștia nu au privit cu ochi buni nici inițiativa de a include taxa pentru drum în acciza pentru carburanți. Economiștii au declarat că vor avea de suferit nu doar șoferii, ci și cetățenii care nu au mașini, pentru că majorarea prețului la carburanți va duce la scumpiri în lanț.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!