Conducătorul Agenției Proprietății Publice a fost demis pentru că nu a făcut față sarcinilor înaintate de Guvern, a explicat premierul Ion Chicu, care mai spune că nu știa nimic despre activitatea profesională a noului director Ghenadie Țepordei, care a fost avocatul președintelui Igor Dodon.

„Am făcut remanierea la APP pentru că nu mi-a plăcut cum merge această agenție importantă în primele două luni. Fostul director este foarte bun, dar sarcinile puse de Guvern nu au fost îndeplinite. Va trebui, o să mai facem remanieri”, a motivat premierul.

Ion Chicu afirmă că a aflat de la jurnaliști că Ghenadie Țepordei, numit săptămâna trecută șef la APP, a fost avocatul lui Dodon.

„Eu nu văd nicio problemă. Am aflat de la un ziarist. A fost la mine și m-a întrebat și atunci am aflat că este avocat”, a comentat Chicu.

Și Ghenadie Țepordei a declarat anterior pentru TV8.md că nu vede o legătură între numirea sa la șefia unei instituții de stat și faptul că a apărat interesele președintelui.

Mi s-a făcut această ofertă și am decis să revin în funcție la stat, să încercăm să facem ceva bine și pentru stat. Este adevărat că l-am reprezentat pe dl Dodon în instanța de judecată în litigii de apărare a onoarei și demnității. Nu văd nicio promovare în legătură cu activitatea pe care am avut-o până acum”, a spus Țepordei.

Amintim că șeful APP, Mihail Rusu, a depus cerere de demisie la două luni de când a fost numit în funcție de Guvernul Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!