Unul dintre cei doi moldoveni care au cerut ajutorul autorităților, fiind blocați în orașul chinez Wuhan, închis din cauza coronavirusului, a fost evacuat ieri cu un avion charter francez spre orașul Isters, anunță Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Acest lucru a fost posibil după o conlucrare cu misiunile diplomatice ale României și Franței.

La aterizare pe teritoriul Franței, toți pasagerii aeronavei au fost plasați în carantină pentru circa 15 zile. După această perioadă, cetățeanul Republicii Moldova va putea părăsi Franța și va reveni acasă, dacă nu va prezenta simptome ale infecției.

Cel de-al doilea cetățean al R. Moldova, blocat în provincia Hubei, afectată de coronavirus, este o femeie căsătorită cu un chinez. Aceasta este cazată la rude și va pleca atunci când vor fi deblocate de către autorități zborurile internaționale. Femeia se va deplasa spre SUA, acolo unde domiciliază.

Detalii de la Ministerul de Externe despre moldovenii blocați în Hubei. Când ar putea părăsi provincia chineză

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!