/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Unul dintre moldovenii blocați în Wuhan, evacuat cu un avion charter francez

missing
03 februarie 2020, ora 10:45

Unul dintre cei doi moldoveni care au cerut ajutorul autorităților, fiind blocați în orașul chinez Wuhan, închis din cauza coronavirusului, a fost evacuat ieri cu un avion charter francez spre orașul Isters, anunță Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Acest lucru a fost posibil după o conlucrare cu misiunile diplomatice ale României și Franței.

La aterizare pe teritoriul Franței, toți pasagerii aeronavei au fost plasați în carantină pentru circa 15 zile. După această perioadă, cetățeanul Republicii Moldova va putea părăsi Franța și va reveni acasă, dacă nu va prezenta simptome ale infecției.

Cel de-al doilea cetățean al R. Moldova, blocat în provincia Hubei, afectată de coronavirus, este o femeie căsătorită cu un chinez. Aceasta este cazată la rude și va pleca atunci când vor fi deblocate de către autorități zborurile internaționale. Femeia se va deplasa spre SUA, acolo unde domiciliază.

Detalii de la Ministerul de Externe despre moldovenii blocați în Hubei. Când ar putea părăsi provincia chineză

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram