Asfaltul turnat după lucrările efectuate de muncitorii de la „Apă-Canal” seamănă mai mult a… brânză. Declarația aparține primarului general Ion Ceban, care s-a arătat nemulțumit de calitatea lucrărilor de reparație a drumurilor și trotuarelor din capitală. Acesta a spus că, în total, o suprafață de aproape șase mii de metri pătrați a fost lăsată de izbeliște. Asta deși în ultimii doi ani, „Apă-Canal” a achitat o amendă de peste 7 milioane de lei pentru calitatea proastă a lucrărilor.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8

A trecut exact o săptămână de când trei mașini s-au prăbușit în acest șanț. Atunci, muncitorii au promis că îl vor acoperi cu asfalt, lucru pe care nu l-au mai făcut. În schimb, pentru a preîntâmpina șoferii despre primejdie, au instalat temporar un gard metalic și mai multe cauciucuri.

Cei mai nemulțumiți de situație sunt șoferii, care spun că din cauza drumurilor proaste, sunt nevoiți să scoată bani grei pentru reparația automobilelor.

E greu de tot. -Suferă caroseria? -Suferă și buzunarul.

 Te incomodează. Ne-am adresat peste tot. Chiar eu am sunat la drumuri. -Ce au zis? -Să așteptăm.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8

La doar 100 de metri, aceeași situație. Curtea este plină de gropi și șanțuri lăsate de izbeliște, pe care nu doar șoferii, dar și pietonii sunt nevoiți să le ocolească.

Locatarii acestei curți din sectorul Botanica ne-au spus că, de fapt, situația nu se schimbă deja de mai mulți ani.

Nu știu cum, în țara asta se spune că se face, dar se fac doar câteva străzi centrale, după care apar fisuri și așa din nou.

Iată aici au săpat pentru că era o scurgere, dar nimeni nimic nu a mai făcut. Nu îi interesează.

La ședința de astăzi, edilul a declarat că va emite o dispoziție, care să oblige „Apă-Canal” să publice fotografii, care ar arăta situația până și după intervenția muncitorilor, astfel încât cei vinovați să poate fi sancționați la timp. Totodată, acesta l-a avertizat și pe șeful întreprinderii că vor urma demisii dacă situația nu se va îmbunătăți.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL

Domnul Lichii, eu chiar aș insista să vă arăt frumuseștea de brânză, care se numește de fapt asfalt, instalată după lucrările regiei pe care dvs o conduceți. În 70 la sută din cazuri, ori ați lăsat de zibeliște, ori e de o frumusețe rară!

ANATOLIE LICHII, DIRECTOR „APĂ-CANAL”

Vom face un audit intern în cadrul întreprinderii și vom lua măsuri.

Potrivit primarului, circa șase mii de metri pătrați de săpături nu au fost restabilite.  Majoritatea au fost executate de întreprinderea „Apă-Canal”. Cel mai des invocate probleme țin de nerestabilirea în termen a lucrărilor, nerespectarea mărcii betonului asfaltic și a stratului de beton, precum și a gradului de compactare.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!