Copilul care a fost abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei a fost transmis administrației publice locale din raionul Dondușeni, de unde este originară mama bebelușului. Soarta micuțului urmează să fie decisă după finalizarea anchetei.

„Copilul care a fost abandonat nu este la spital. Este transmit administrației publice locale de unde s-a constat că este mama. Direcția municipală nu poate să ia atitudine în ceea ce privește acest copil. Este de responsabilitatea celor din raion. Administrația publică locală și cu cei de la protecția copilului din localitate se vor ocupa de acest caz”, a spus la ședința primăriei, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc.

Copilul ar putea fi întors mamei doar atunci când oamenii legii vor stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

„Depinde de circumstanțele în care s-a produs incidentul. Depinde cum este situația cu ceilalți doi copii. S-ar putea să fie o criză postnatală, pentru că se mai întâmplă și așa cazuri. Bănuiesc că s-au găsit rudele care au preluat acest copil. Nu cunosc foarte multe detalii”, a adăugat Caciuc.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la asistenții sociali din raionul Dondușeni. Aceștia însă au cerut să le trimitem o solicitare oficială de informații, iar mai apoi ne-au spus că vor reveni cu precizări.

Amintim că nou-născutul a fost găsit abandonat în seara zilei de 23 ianuarie, într-un cărucior, în care se afla și un bilet pe care era scrisă data, luna și anul nașterii copilului.

Abia peste o săptămână mama bebelușului a fost găsită. Ea și-a recunoscut vina. Aceasta a spus oamenilor legii că nu își poate explica gestul pe care l-a făcut, motivând că era în stare de afect. Femeia nu a fost reținută, având la întreținere alți doi copii minori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!