O tânără de 18 ani a fost cât pe ce să se înece într-un lac din capitală. Aceasta a vrut să treacă lacul pe gheață, însă, la câțiva pași, s-a prăbușit în apă. Fata a fost scoasă de salvatori și transportată la Institutul Mamei și Copilului. Potrivit medicilor, se află în stare gravă la reanimare.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8

Chiar dacă temperatura este cu plus iar stratul de gheață nu depășește trei centimetri, adolescenta s-a aventurat pe lac. După ce a făcut câțiva pași de la mal, stratul subțire de gheață a cedat sub picioare și s-a prăbușit în apă

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, totul s-a întâmplat în jurul orei 09:00, la iazul aflat pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei.

Nicolae CARAUȘ, SALVATOR IGSU

„Intervenind la fața locului, împreună cu echipa de salvatori de la Botanica, am depistat că o persoană este la o distanță mai mare în apă și este imposibil să iasă. Am întrprins măsuri cu colegii, însă din prima încercare nu am reușit să o extragem. Până la urmă, colegul Rusu VitaliE a reușit să o scoată fără dificultăți”

În urma incidentului, tânăra s-a ales cu hipotermie și a fost preluată de medici la Institutul Mamei și Copilului pentru îngrijiri medicale.

Maxim CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI

Momentan, aceasta va fi internată în secția de reanimare pediatrică. Este în stare gravă, este conștientă, dar va fi internată la reanimare pentru că are hipotermie”

Săptămâna trecută, pe același lac, s-a prăbușit sub gheață un minor de 12 ani. Acesta a fost salvat și se află tot la Institutul Mamei și Copilului.

Maxim CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI

„Starea lui este mai bună. Este conștient și avem o mică suspencție de pneumonie. De asta, rămâne internat în secția chirurgie septică pentru îngrijirile ulterioareca fefw”

Text: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintește cetățenilor să fie prudenți cu minorii când sunt în preajma bazinelor acvatice. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.

LA UN PAS DE TRAGEDIE

O tânără de 18 ani a căzut în apa unui lac din capitală

Reporter: Сătălin GORIA

Imagini: Tudor BIGU

\\192.168.1.109\tv8brut\2020\FEBRUARIE\3\INEC BOTANICA

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!