Peste 500 de kg de pește viu au fost nimicite după ce inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat că producția nu avea actele sanitare și cele de proveniență a mărfii.

Peștele a fost depistat în secția marfară a unui autovehicul special amenajat pentru transportarea acestui tip de producție. Valoarea peștelui este de circa 30 de mii de lei. Decizia celor de la ANSA a venit după ce inspectorii au constatat că peștele este neconform reglementărilor aplicate în domeniul alimentar și nu poate fi consumat.

În continuare se acumulează  toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare, iar agentului economic riscă amendă până la 15 mii de lei, informează Poliția.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să cumpere carne, pește, ouă… numai din locuri amenajate și autorizate, care dispun de vitrine frigorifice ori termometre și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice pentru ca produsele pe care le procură să nu prezinte un pericol pentru sănătate.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!