/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Peste 500 de kg de pește, nimicite de ANSA. Urma să fie vândut în Piața Centrală

03 februarie 2020, ora 17:46

Peste 500 de kg de pește viu au fost nimicite după ce inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat că producția nu avea actele sanitare și cele de proveniență a mărfii.

Peștele a fost depistat în secția marfară a unui autovehicul special amenajat pentru transportarea acestui tip de producție. Valoarea peștelui este de circa 30 de mii de lei. Decizia celor de la ANSA a venit după ce inspectorii au constatat că peștele este neconform reglementărilor aplicate în domeniul alimentar și nu poate fi consumat.

În continuare se acumulează  toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare, iar agentului economic riscă amendă până la 15 mii de lei, informează Poliția.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să cumpere carne, pește, ouă… numai din locuri amenajate și autorizate, care dispun de vitrine frigorifice ori termometre și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice pentru ca produsele pe care le procură să nu prezinte un pericol pentru sănătate.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram