/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Spitalul din Wuhan, pentru bolnavii de coronavirus, a fost astăzi inaugurat! Șapte mii de muncitori l-au construit în 10 zile

missing
03 februarie 2020, ora 12:49

Spitalul special construit în orașul chinez Wuhan, pentru bolnavii cu infecția de coronavirus, a fost astăzi inaugurat.Acesta a fost construit în zece zile,, iar pe șantier au lucrat peste 7000 de muncitori.

Primii pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost internaţi astăzi în noul spital. Armata chineză a trimis 1 400 de doctori, asistente şi personal auxiliar pentru a îngriji pacienţii, a relatat agenţia oficială chineză „Xinhua”, citată de Mediafax.ro.

Clădirea are un sistem de ventilaţie specializat, numeroase saloane pentru izolare şi 30 de saloane de terapie intensivă. Spitalul  are o capacitate de 1000 de paturi și o suprafaţă totală de 60 de mii de metri pătraţi.

Autorităţile medicale chineze au anunţat azi dimineaţă că numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus se ridică la 361. Alte peste 17.000 de persoane au fost infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Autoritățile au anunțat astăzi că au reușit să evacueze un moldovean care era blocat în orașul Wuhan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram